فهرست مطالب

ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی - سال یازدهم شماره 44 (بهار 1401)

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال یازدهم شماره 44 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/23
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسن اصلان زاده، مسعود مرادی*، محمد مجتبی زاده صفحات 1-24
    هدف

    هدف اصلی پژوهش طراحی الگوی نوآورانه رهبری تحول آفرین در مدارس متوسطه و اعتباریابی آن است.

    روش

    روش تحقیق، کیفی از نوع داده بنیاد بوده است. جامعه مورد بررسی متشکل از منتخبین خبرگان شامل اساتید دانشگاهی و مدیران کلان آموزش و پرورش که سال ها در زمینه رهبری تحول آفرین مدارس تجارب ارزنده ای کسب کرده اند. تعداد 30 نمونه انتخاب شد. برای دستیابی به مدل پژوهش از مصاحبه نیمه ساختاریافته بهره برده شده است. جهت تجزیه و تحلبل داده ها از نرم افزار مکس کیو دا استفاده شد.

    یافته ها

     نتایج بدست آمده از متون مصاحبه در وهله اول کدگذاری باز صورت گرفت، سپس از کنار هم قرار دادن کدهای اولیه مفاهیم ساخته شد و در نهایت، مقوله ها نیز با ربط دهی مفاهیم، نمودار گرفتند که مدل نهایی بدست آمد. این مدل با محوریت مقوله طراحی سیستم مدیریت عملکردی مدارس متوسطه با مشخص کردن شرایط علی، راهبرد، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر و پیامدها طراحی شد. اعتبار مدل نیز با استفاده از شاخص مقبولیت کوربین و استراوس تایید گردید.

    نتیجه گیری

     نتایج تحقیق نشان می دهد که رهبری تحول در مدارس متوسطه از 9 فصل انتخابی متشکل از تسهیل در برنامه ریزی و آموزش، مدیریت و نگهداشت منابع انسانی، خلق نوآوری، رهبری حمایتی، خودمدیریتی، رهبری انگیزشی، طراحی سیستم مدیریت عملکرد سازمانی، اثربخشی و استراتژی محوری و کدهای محوری آنها می باشد که در تشکیل مدل تحقیق موثر هستند.

    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، نوآوری، دوره متوسطه، نظریه داده بنیاد
  • علی راهبر*، محمدرضا جمعه، علیرضا عصاره، افضل السادات حسینی دهشیری صفحات 25-48
    هدف

     هدف از انجام این پژوهش، تبیین عناصر برنامه درسی خلاقیت محور برای آموزش دانشجو معلمان بود.

    روش

     این مطالعه با روش سنتز پژوهی انجام شد. جستجوی مقالات با استفاده از کلید واژه های خلاقیت، معلم خلاق، آموزش خلاقیت، خلاقیت در تربیت معلم و خلاقیت در برنامه درسی انجام شد. برای جستجوی مقالات فارسی از پایگاه های اطلاعاتی جهاد دانشگاهی، پایگاه اطلاعاتی جامع علوم انسانی، بانک اطلاعات نشریات کشور و پایگاه مجلات تخصصی نور و برای جستجوی مقالات انگلیسی از پایگاه های اطلاعاتی گوگل اسکولار، پروکویست، ساینس دایرکت و الزیویر استفاده شده است. بر اساس معیارهای ورود و خروج تعداد 32 مقاله وارد مطالعه شد. تحلیل یافته ها بر اساس الگو اکر انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که منطق برنامه درسی خلاقیت محور مبتنی بر تحقق سند تحول بنیادین، بومی سازی خلاقیت، توانمندسازی خلاقیت و سازگاری با تغییرات است. محتوا باید متنوع و متکثر، برانگیزاننده، متناسب با نیاز روز باشد و سازمان دهی این محتوا باید مبتنی بر سازمان دهی مارپیچی و تلفیقی باشد. معلم نقش تسهیلگری و محرک خلاقیت را دارد. فعالیت های یادگیری باید مبتنی بر روش های ترکیبی، کارگاهی، پرسش گری و مبتنی بر یادگیری مشارکتی باشد. برای رشد خلاقیت باید این مهارت در فرایندهای یاددهی و یادگیری دانشجو معلمان و به ویژه در درس کارورزی آنها تلفیق شود. همچنین محیط خلاق باید ویژگی هایی مثل برانگیزاننده، مشارکت گونه و مبتنی بر معماری خلاق باشد.

    نتیجه گیری

    ارزشیابی فرایندهای یاددهی و یادگیری دانشجو معلمان باید مبتنی بر خودارزیابی فراشناختی، فرایندی و عملکردی باشد.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، خلاقیت، دانشجومعلمان، سنتز پژوهی
  • مصطفی رستگار آگاه، جلیل یونسی*، علی دلاور، پیمان حسنی ابهریان، احمد برجعلی صفحات 49-74
    هدف

    این پژوهش به منظور شناسایی عوامل موثر بر تصمیم گیری اخلاقی بزرگسالان و فهم جایگاه کاربرد اخلاق خلاق در آن به اجرا درآمد.

    روش

    برای شناسایی عوامل موثر بر تصمیم گیری اخلاقی بزرگسالان فراترکیبی از پژوهش های علمی در حوزه ی تصمیم گیری اخلاقی انجام شد. مقالات مورد استفاده در این فراترکیب در دهه ی نود (1390- 1399) و در ایران به چاپ رسیده بودند. تعداد مقالات مورد استفاده در این فراترکیب 54 عنوان بود و تمامی آن ها در نشریات علمی پژوهشی منتشر شده بودند.

    یافته ها

    نتیجه ی این فراترکیب نشان داد که هفت عامل، شامل محیط بیرونی، نگرش، شرایط خاص مسیله ی اخلاقی، ویژگی های جمعیت شناختی، ویژگی های شخصیتی، یادگیری و توانایی ذهنی و شناختی بر تصمیم گیری اخلاقی بزرگسالان موثر هستند.

    نتیجه گیری

     از میان عوامل شناسایی شده چهار عامل شامل محیط بیرونی، نگرش، شرایط خاص مسیله ی اخلاقی و یادگیری جایگاه اصلی کاربرد خلاقیت در حوزه ی اخلاق به شمار می آیند که از طریق آن می توان راهبردی برای حل مسیله در دوراهی های اخلاقی یافت.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری اخلاقی، قضاوت اخلاقی، اخلاق خلاق، دوراهی اخلاقی
  • علیرضا روستا* صفحات 75-110
    زمینه و هدف

    عامل مهم در موقعیت های راهبردی بازاریابی و تبلیغات، درک صحیح از چگونگی تصمیم گیری مصرف کننده است. همچنین قصد خرید مشتری بخشی از رفتارهای شناختی مصرف کنندگان است که روشی را که انتظار می رود مصرف کننده برای خرید یک مارک خاص داشته باشد، نشان می دهد. هدف از انجام پژوهش، ارزیابی نقش نوآوری بازاریابی و تبلیغات خلاقانه در قصد خرید مشتریان در شرکت دیجی کالا در شهر تهران می باشد.

    روش

    روش تحقیق از نظر هدف، کاربردی و بر طبق شیوه جمع آوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش تمامی مشتریان شرکت دیجی کالا می باشند. با روش فرمول کوکران تعداد 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده و 400 پرسشنامه به روش غیرتصادفی و از طریق نمونه گیری در دسترس توزیع شد، بدین صورت که یک پرسش نامه تهیه گردید و در ابتدای آن یک سوال مطرح شد که آیا تاکنون خریدی از شرکت دیجی کالا داشته اید یا خیر؟ افرادی که جواب مثبت دادند نسبت به تکمیل پرسش نامه از طریق پرس لاین اقدام نمودند و تعداد 393 پرسش نامه جمع-آوری گردیده است. پایایی پرسش نامه با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ مورد ارزیابی قرار گرفته که به میزان 818/0 بوده است. همچنین داده ها با شیوه مدل یابی معادلات ساختاری و توسط نرم افزار Smart-PLS مورد سنجش قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که نوآوری بازاریابی و تبلیغات خلاقانه بر قصد خرید نقش ایفا می کند و تاثیر آگاهی از نام تجاری و اعتماد بر قصد خرید نشان داده شده است و هم چنین تاثیر نگرانی های حریم خصوصی بر قصد ابراز همدلی بیان شده است، و تجربه خرید آنلاین بر اعتماد نقش داشته است. در نهایت، تاثیر نقش ارزش عاطفی بر آگاهی از نام تجاری و نیز قصد ابراز همدلی بر قصد خرید مورد تایید قرار نگرفت.

    نتیجه گیری

    از دیدگاه مشتریان، بیشترین عامل اثرگذار بر قصد خرید، متغیر اعتماد با آماره 876/9 و کمترین عامل اثرگذار بر آگاهی از نام تجاری، متغیر ارزش عاطفی با آماره 207/1 میباشد.

    کلیدواژگان: تبلیغات خلاقانه، نوآوری بازاریابی، قصد خرید، رفتار خرید واقعی، و شرکت دیجی کالا
  • ثریا مهریزی زاده، شکوفه متقی دستنائی*، محمدحسین سربی صفحات 111-136
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی گری رقابت جویی در رابطه بین ادراک حمایت خانواده و نگرش کارآفرینی در دانش آموزان دبیرستانی بود.

    روش پژوهش

     این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی به روش مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش دربرگیرنده تمامی دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر یزد بود که به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای، 415 نفر از آنان انتخاب شدند. برای جمع آواری داده ها از پرسشنامه های رقابت جویی فرانکن و همکاران (1995)، نگرش کارآفرینی دلیجه (1396)، ادراک از حمایت خانواده پروسیدانو و هلر (1983) استفاده شد و داده های حاصل در دو سطح آمار توصیفی (توصیف چگونگی پراکندگی داده ها) و استنباطی (آزمون فرضیه های پژوهش و برازش مدل اندازه-گیری) تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد بین ادراک از حمایت خانواده و رقابت جویی و نیز بین رقابت جویی و نگرش کارآفرینی اثر معنادار مستقیم وجود دارد (01/0>P). از سوی دیگر، ادراک از حمایت خانواده می-تواند از طریق نقش واسطه رقابت جویی بر نگرش کارآفرینی اثر معنادار غیرمستقیم داشته باشد که میزان اثر آن برابر با 20% بود.

    نتیجه گیری

    با تقویت روحیه رقابت جویی مثبت و افزایش حمایت خانواده، می توان نگرش کارآفرینی را در دانش آموزان بالا داد.

    کلیدواژگان: ادراک از حمایت خانواده، نگرش کارآفرینی، رقابت جویی، دانش آموزان
  • زهرا رمضانپور، ابوالقاسم یعقوبی*، ذبیح الله پیرانی، داوود تقوایی صفحات 137-158
    هدف

    پژوهش حاضر باهدف اثربخشی مداخلات بازی محور بر خلاقیت و خود ارزشمندی دانش آموزان ابتدایی انجام شد.

    روش

    پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون و پیگیری یک ماهه با گروه گواه بود. با روش نمونه گیری خوشه ای در مرحله غربالگری،30 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری (آزمایش و گواه) جایگزین شدند. گروه آزمایش طی 10 جلسه تحت مداخله بازی محور شناختی رفتاری قرار گرفت. برای جمع آوری اطلاعات موردنیاز از پرسش نامه های خلاقیت عابدی و خود ارزشمندی کروکر استفاده شد. نتایج با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بین دو گروه (آزمایش و گواه) در متغیرهای خلاقیت و خود ارزشمندی تفاوت معناداری وجود دارد (001/0 > p). به علاوه معنادار نبودن تفاوت بین نمره های پس آزمون و پیگیری در گروه آزمایش حاکی از ماندگاری تاثیر مداخله بر روی متغیرهای پژوهش بود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که بتوان از این روش مداخله ای در حوزه افزایش خلاقیت و خود ارزشمندی دانش آموزان ابتدایی بهره برد.

    کلیدواژگان: مداخله بازی محور، خلاقیت، خود ارزشمندی، دانش آموزان ابتدایی
  • ایمان خاکی*، سید حمزه حسینی صفحات 159-200
    هدف

    پژوهش حاضر به هدف ارایه الگوی سیستم کاری منعطف در راستای استخدام و نگهداشت نخبگان سازمان طراحی و اجرا شده است.

    روش

    استراتژی پژوهش حاضر مطالعه موردی می باشد. نوع هدف کاربردی و به لحاظ روش، کیفی و مطالعه چند موردی است؛ و استراتژی نظریه پردازی داده بنیاد می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر، مدیران بخش های مختلف بنیاد ملی نخبگان و نخبگان شاغل در پژوهشکده ها هستند که از میان آنها 14 نفر از طریق نمونه گیری هدفمند وارد مطالعه شدند. به منظور جمع آوری داده ها از مصاحبه استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها براساس تماتیک آنالیز انجام شد.

    یافته ها

    کدهای مستخرج شده از مصاحبه های انجام شده در پنج طبقه (5 بعد) دسته بند شدند که به ارایه الگوی سیستم کاری منعطف می پردازند این چهار بعد شامل انعطاف پذیری در زمان بندی کار، انعطاف پذیری در مکان یا محل کار، انعطاف پذیری در میزان کار (حجم کار و ساعت)، انعطاف پذیری در تداوم کار و انعطاف پذیری کارکردی.

    نتیجه گیری

    چهار بعد ابتدایی شامل ابعاد مرتبط با زمان، مکان، حجم و تدوام کاری در مجموع تحقیقات قبلی بوده است. پژوهش حاضر بعد پنجم که مربوط به انعطاف پذیری کارکردی می باشد را به نتایج مطالعات قبلی اضافه کرده است.

    کلیدواژگان: استعداد، برنامه کاری، سیستم کاری منعطف، مدیریت نخبگان، مدیریت استعداد
  • مژده نصیرزاده، غلامرضا معمارزاده طهران*، قنبر امیرنژاد، فواد مکوندی، سیروس کرراهی مقدم صفحات 201-228
    هدف

    این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر مدیریت منابع انسانی سبز بر خلاقیت سبز و تمایلات رفتاری سبز با توجه به نقش ارزش های سبز انجام شده است.

    روش

    این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت و شکل اجراء، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری شامل 191 نفر ازمدیران ارشد، معاونان و کارکنان ستاد وزارت نفت ایران است که از این میان، نمونه ای متشکل از 128 نفر از طریق فرمول کوکران انتخاب شده اند. برای جمع آوری اطلاعات جهت آزمون فرضیات از پرسشنامه ای استاندارد شامل چهار بعد و 20 سوال استفاده شده است که بر مبنای طیف لیکرت پنج درجه تدوین شده است. روایی پرسشنامه با روش روایی همگرا و پایایی پرسشنامه با ضریب آلفای کرونباخ و روایی ترکیبی مورد تایید قرار گرفت. برای آزمون فرضیات از تکنیک حداقل مربعات جزیی استفاده شده است.

    یافته ها

     یافته ها نشان داد که مدیریت منابع انسانی سبز تاثیر مثبت و معنی داری بر تمایلات رفتاری و خلاقیت سبز کارکنان دارد. همچنین ارزش های سبز رابطه بین مدیریت منابع انسانی سبز با خلاقیت سبز و تمایلات رفتاری سبز کارکنان را تعدیل می کند.

    نتیجه گیری

     مدیریت منابع انسانی سبز می تواند زمینه خلاقیت سبز کارکنان را فراهم نموده و بر نگرش سبز کارکنان تاثیر بگذارد می تواند با نهادینه سازی ارزش های سبز سازمانی کارکنان را به سمت رفتارهای زیست محیطی سبز ترغیب کند.

    کلیدواژگان: منابع انسانی سبز، خلاقیت سبز، تمایل رفتاری سبز، ارزش های سبز
  • مهتاب یکانی، ارسلان خان محمدی*، علی اصغر عباسی اسفجیر صفحات 229-252
    مقدمه

    توانایی خلاق بودن یکی از سه توانایی عمده انسان است که برای دست یابی به موفقیت اهمیت دارد. از این رو انجام پژوهش در این زمینه حایز اهمیت است.

    هدف

    هدف پژوهش حاضر مدل یابی روابط ساختاری سرزندگی تحصیلی بر خلاقیت با نقش واسطه ای خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان می باشد.

    روش

    طرح پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی به شیوه مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهر تهران در رشته های علوم انسانی بود. با استفاده از روش نمونه-گیری تصادفی خوشه ای تعداد 384 نفر به عنوان نمونه جهت شرکت در این پژوهش انتخاب شدند و پرسشنامه-های سرزندگی تحصیلی دهقانی زاده و حسین چاری خلاقیت شناختی عابدی و خودکارآمدی ایلروی و باینتینگ را تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری به کمک نرم افزارهای SPSSV19 و LISRELV8.80 استفاده شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد سرزندگی تحصیلی اثر مستقیم و معنی داری بر خودکارآمدی تحصیلی (42/0) و خلاقیت شناختی (48/0) داشت. همچنین سرزندگی تحصیلی به واسطه خودکارآمدی تحصیلی اثر غیرمستقیم و معنی داری بر خلاقیت شناختی (56/0) داشت.

    نتیجه گیری

    در نهایت بر اساس نتایج این پژوهش می توان گفت سرزندگی تحصیلی به واسطه خودکارآمدی تحصیلی بر خلاقیت شناختی اثر دارد، از این رو آگاهی روان شناسان، مشاوران و سایر متخصصان از این متغیرها جهت ارتقای خلاقیت شناختی دانشجویان می تواند کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: سرزندگی تحصیلی، خلاقیت شناختی، خودکارآمدی تحصیلی، مدل یابی ساختاری
|
  • Hasan Aslanzadeh, Masoud Moradi *, Mohammad Mojtabazadeh Pages 1-24
    Objective

    The main purpose of this research is to design an innovative model of transformational leadership in secondary schools and to validate it.

    Method

    The research method was qualitative from the data type of the foundation. The study population consisted of a selection of experts including university professors and principals of education who have gained valuable experience in transformational school leadership over the years. 30 samples were selected. Semi-structured interviews were used to achieve the research model. MaxQDA software was used to analyze the data and 10 Corbin and Strauss acceptance indicators were used to validate the model.

    Results

    The results obtained from the interview texts were first open-coding, then the initial concepts were created by putting together the initial codes, and finally, by relating the concepts, the categories were drawn and the final model was obtained. This model was designed with the focus on designing the performance management system of secondary schools by specifying the causal conditions, strategy, background conditions, intervening conditions, and consequences. The validity of the model was also confirmed.

    Conclusion

    The results show that transformational leadership in secondary schools consists of 9 selected chapters consisting of facilitation in planning and training, human resource management and maintenance, innovation creation, supportive leadership, self-management, motivational leadership, organizational performance management system design, effectiveness, And their central strategy and central codes that are effective in forming the research model.

    Keywords: Transformational Leadership, innovation, high school, Data Theory Foundation
  • Ali Rahbar *, Mohammadreza Imamjomeh, Alireza Assareh, Afzalsadat Hosseinidehshiri Pages 25-48

    The purpose of this study was to explain the elements of creativity-oriented curriculum for teacher-student education. This study was performed by synthesis research method. Articles were searched using the keywords creativity, creative teacher, creativity education, creativity in teacher training and creativity in the curriculum. To search for Persian articles, the databases of Jihad Daneshgahi, the comprehensive database of humanities, the database of national journals and the database of Noor specialized journals have been used, and to search for English articles, the databases of Google Scholar, Proquist, Science Direct and Elsevier have been used. Based on inclusion and exclusion criteria, 32 articles were included in the study. Findings were analyzed based on Acker model. Findings showed that the logic of the creativity-based curriculum is based on the realization of the document of fundamental change, localization of creativity, empowerment of creativity and adaptation to change. Content should be diverse and diverse, motivating, tailored to the needs of the day, and the organization of this content should be based on spiral and integrated organization. The teacher has the role of facilitating and stimulating creativity. Learning activities should be based on combined methods, workshops, questioning and participatory learning. Use information and communication technology in teaching to enrich the teaching process. To develop creativity, this skill must be combined in the teaching and learning processes of student-teachers, and especially in their internship. The creative environment should also have features such as motivating, participatory and based on creative architecture. Evaluation of student-teacher teaching and learning processes is based on metacognitive, process and functional self-assessment.

    Keywords: Curriculum, Creativity, student-teachers, Synthesis research
  • Mostafa Rastgar Agah, Jalil Younesi *, Ali Delavar, Peyman Hassani Abharian, Ahmad Borjali Pages 49-74
    Objective

    This study was conducted in order to identify the factors contributing to the ethical decision-making of adults, and to understand the role that creative morality plays in it.

    Method

    To identify the factors affecting the moral decision-making of adults, a meta-synthesis of scientific researches in the field of ethical decision-making was performed. The articles used in this meta-synthesis were published in the 1990s in Iran. Actually, fifty-four articles were used in this meta-synthesis, all of which were published in scientific journals.

    Findings

    The result of this meta-synthesis shows the following seven factors to be the main influences on adults’ ethical decision making: one’s external environment, attitude, personality traits, learning abilities, mental and cognitive capabilities, demographic characteristics, and the specific conditions/circumstances of the moral issue at hand.

    Conclusion

    four of these factors, namely one’s environment, attitude, learning abilities, and the circumstances surrounding the moral issue signify the central role that creativity plays in moral decision making; through/using which a solution to various moral dilemmas could be found/through which a general scheme for solving ethical dilemmas can be devised.

    Keywords: Ethical Decision Making, Ethical Judgment, Creative morality, ethical dilemma
  • Alireza Rousta * Pages 75-110
    Background and purpose

    An important factor in strategic marketing and advertising situations is a correct understanding of how consumers make decisions. Customer buying intent is also part of consumers' cognitive behaviors that show the way a consumer is expected to buy a particular brand. The purpose of this study was to evaluate the role of marketing innovation and creative advertising in the intention of customers to buy in Digi Kala Company in Tehran.

    Method

    The research method is applied in terms of purpose and descriptive correlation according to the data collection method. The statistical population of the study is all customers of Digi Kala Company. Using Cochran's formula, 384 people were selected as a sample and 400 questionnaires were distributed non-randomly through available sampling, thus a questionnaire was prepared and at the beginning, a question was asked whether you have ever made a purchase from Digi Kala Company or not? Those who answered positively completed the questionnaire through Porsline and 393 questionnaires were collected.The reliability of the questionnaire was evaluated by calculating Cronbach's alpha coefficient which was 0.818. The data were also measured by structural equation modeling and Smart PLS software.

    Findings

    The results showed that creative marketing and creative advertising play a role in the intention to buy and the effect of brand awareness and trust on the intention to buy has been shown and the impact of privacy concerns on empathy is also expressed, and the online shopping experience has played a role in trust. Finally, the effect of the role of emotional value on brand awareness as well as the intention to express empathy on the intention to buy was not confirmed.

    Conclusion

    From the customers' point of view, the most influential factor on the purchase intention is the trust variable with the statistic of 9.876 and the least effective factor on brand awareness is the emotional value variable with a statistic of 1.207.

    Keywords: Creative Advertising, Marketing Innovation, purchase intention, Actual Purchase Behavior, Digi Kala Company
  • Soraya Mehrizizadeh, Shekoofeh Mottaghi *, Mohammadhossein Sorbi Pages 111-136
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the mediating role of competitiveness in the relationship between perceptions of family support and entrepreneurial attitudes in high school students.

    Method

    This was a descriptive-correlational study using structural equation modeling. The statistical population of the study included all high school students in Yazd, 415 of whom were selected by multi-stage cluster sampling. To collect data detritus from questionnaires competitiveness of Franken et al. (1995), entrepreneurial attitude Dalijah (2017) and the perception of the support of families Prosidano and Heller (1983) were used. The obtained data were analyzed at two levels of descriptive statistics (describing how the data are scattered) and inferential statistics (testing research hypotheses and fitting the measurement model).

    Results

    The results showed that there is a significant direct effect between perceptions of family support and competition and also between competition and entrepreneurial attitude (P<0.01). On the other hand, the perception of family support can have a significant indirect effect on the entrepreneurial attitude through the mediating role of competition, the effect of which was equal to 20%.

    Conclusion

    By strengthening the spirit of positive competition and increasing family support, entrepreneurial attitude can be raised in students.

    Keywords: Perceived family support, entrepreneurial attitude, Competitiveness, student
  • Zahra Ramazanpoor, Abolghasem Yaghoobi *, ZabihAllah Pirani, Davood Taghvaei Pages 137-158

    This study was conducted with the aim of the effectiveness of play-based interventions on the creativity and self-worth of elementary students. The research was semi-experimental design with pretest, posttest, and one-month follow-up design with a control group. By cluster sampling method in the screening stage, 30 students were selected and randomly assigned in two groups (experimental and control). The experimental group underwent cognitive-behavioral play-based intervention in 10 sessions. Abedi Creativity Questionnaires and Crocker self-worth scale were used to collect the required information. The results were analyzed using repeated measurements ANOVA. The results showed that there was a significant difference between the two groups (experiments and control) in the variables of creativity and self-worth (p <0.001). In addition, the lack of significant difference between post-test and follow-up scores in the experimental group indicated the persistence of the effect of the intervention on research variables. It seems that this intervention can be used to increase the creativity and self-worth of elementary students.

    Keywords: play-based intervention, Creativity, Self-worth, Elementary Students
  • Iman Khaki *, Seyed Hamzeh Hoseini Pages 159-200
    Objective

    The present study was designed and implemented to provide a flexible work system model for hiring and retaining the organization's elites.

    Method

    The strategy of the present study is a case study. The type of goal is practical and in terms of method, quality and multi-case study. The data theorizing strategy is the foundation. The statistical population of the present study is the managers of different departments of the National Foundation of Elites and Elites working in research institutes, of which 14 people were included in the study through purposive sampling. Interviews were used to collect data. Data analysis was performed based on thematic analysis.

    Results

    The codes extracted from the interviews were classified into five categories (5 dimensions) that provide a flexible work system model. These four dimensions include flexibility in work scheduling, flexibility in place or workplace, flexibility in the amount of work (workload and hours), work continuity flexibility and functional flexibility.

    Conclusion

    The first four dimensions included dimensions related to time, place, workload and work continuity in all previous researches. The present study adds a fifth dimension to the results of previous studies which is related to functional flexibility.

    Keywords: talent, work schedule, flexible work system, elite management, talent management
  • Mozhdeh Nsirzadeh, Gholamreza Memarzadeh Tehran *, Ghanbar Amirnejad, Foad Makvandi, Siroos Korahi Moghadam Pages 201-228

    The aim of this study was to evaluate the effect of green human resource management on green creativity and green behavioral intentions with moderating role of green values. This is an applied research that was carried out as a descriptive-survey. The statistical population of this study includes senior managers, deputies and staff of the headquarters of the Ministry of Oil of Iran (N=191), of which a sample of 128 people was selected using the Cochran's formula. In this study, a questionnaire consisting of four dimensions and 20 items was used to collect data to test the hypotheses, which was developed based on a five-point Likert scale. The validity of the standard questionnaire was confirmed by the convergent validity method and the reliability of the questionnaire was approved by Cronbach's alpha coefficient and composite reliability. The partial least squares technique was used to test the hypotheses. The results of testing the research hypotheses showed that green human resource management has a positive and significant effect on both behavioral intentions and green creativity of employees. It was also found that green values moderate the relationship between green human resource management with green creativity and green behavioral intentions of employees. According the results green human resource management can provide the basis for green creativity of employees and influence the green attitude of employees. It can also motivate employees toward green environmental behaviors by institutionalizing organizational green values.

    Keywords: Green Human Resources, Green Creativity, Green Behavioral Intention, Green Values
  • Mahtab Yekani, Arsalan Khan Mohammadi *, AliAsghar Abbasi Efajir Pages 229-252
    Introduction

    Creativity is one of the three major human abilities that is important for success. Therefore, conducting research in this field is important.

    Objective

    The aim of this study is to model the structural relationships of academic buoyancy on creativity with the mediating role of students' academic self-efficacy.

    Method

    The design of the present study is descriptive and correlational by structural equation modeling. The statistical population included all students of Islamic Azad University of Tehran in the fields of humanities. Using cluster random sampling method, 384 people were selected as a sample to participate in this study and completed the Dehghani-Zadeh & Hossein Chari academic buoyancy, Abedi Cognitive Creativity and McIlroy & Bunting self-efficacy questionnaires. Pearson correlation methods and structural equation modeling using SPSSV19 and LISRELV8.80 software were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that academic buoyancy had a direct and significant effect on academic self-efficacy (0.47) and cognitive creativity (0.50). Also, academic buoyancy due to academic self-efficacy had an indirect and significant effect on cognitive creativity (0.56).

    Conclusion

    Finally, based on the results of this study, it can be said that academic buoyancy has an effect on cognitive creativity through academic self-efficacy, so the knowledge of psychologists, counselors and other experts on these variables can be helpful in promoting students' cognitive creativity.

    Keywords: Academic buoyancy, Cognitive Creativity, academic self-efficacy, structural modeling